PLANETARIUM NEGARA

.

.

.

.

Dah lama BudakKecikMataBesar nak datang sini

Planetarium Negara

2013-10-16 13.51.30.

.

.

.

Kalau nak masuk nengok-nengok pameran aje

Percuma

Kalau nak nengok ‘ wayang’ nya .. tayangan video di ‘ theatre ‘ separuh sferanya

Ada bayaran

2013-10-16 15.11.57.

.

.

.

Dia nak jugak  ambik gambar kat situ!

2013-10-16 14.48.46.

.

.

.

Kalau nak tidoq dalam kapal angkasa gini ya kawan-kawan..

2013-10-16 15.11.24.

.

.

.

Pada tahun 2003 , Tun kata …

2013-10-16 14.51.19.

.

.

.

Dan pada tahun 2003 juga lah bermulanya pencarian untuk seorang Angkasawan Malaysia

Junior saya dia ni masa kat Sekolah MARA dulu

Junior setahun

Kurus Keding je masa tu

Hensem tapi

Ramai berkenan jadikkan adik angkat

Biasa lerrr … Sekolah asrama

Ntah hapa berangkat-angkat  ni ntah…

2013-10-16 14.50.54.

.

.

.

Baru saya tau cara tayamum di angkasa lepas

2013-10-16 14.50.19.

.

.

.

Seterusnya

Kami ke Balai Cerap

2013-10-16 14.57.26.

.

.

.

Tinggi jugak!!

2013-10-16 14.59.41.

.

.

.

Menara-menara fevret saya

2013-10-16 14.57.47.

.

.

.

Chop!!

Bangunan yang tiga segi tu bangunan apa ya?!

Ada sesiapa tau!!??

2013-10-16 14.58.57.

.

.

.

Yang tak bestnya kat sini

Kena parkir jauh kat bawah bukit sana

Kena menapak naik atas

Tak lah jauh sangat

Mengah sikit je..

2013-10-16 14.59.20.

.

.

.

2013-10-16 15.04.54.

.

.

.

Ada satu bilik untuk memperingati dia

Manusia Pertama di bulan

2013-10-16 15.08.13.

.

.

.

2013-10-16 15.09.18.

.

.

.

Sure kalah lah kalau kena serang!

2013-10-16 15.08.59.

.

.

Kesimpulan :

Ok laaaaaaaa pamerannya..

Yang buat saya terpegun tak berkelip ialah gambar-gambar ‘ still photograph ‘ Milky Way yang dapat ditangkap di Malaysia dan di seantero dunia

.

.

.

.