TAMAN ROBOT

.

.

.

.

Suatu hari Ahad minggu lalu

Kami ke sini

IMG_0114.

.

.

Di satu Taman Rekreasi

Pagi yang sangat cerah

Langit makin membiru

IMG_0122.

.

.

Dengan BudakKecik

IMG_0115.

.

.

Dengan CikPuanLawa

IMG_0121.

.

.

Dan dengan WakJan

Yang siap bawakkan kami Roti Canai

Dan segala alatan untuk kopi kaw dia yang sedapppp…

Untuk bak kata Tuan Haji Bakhil .. ‘peknek’ ditepian taman …

IMG_0112.

.

.

Untuk ber’photo-shoot’ dengan mereka ini..

.

.

Iyahhhh !!!

Jom tolong tolak!!

IMG_0124.

.

.

‘ Kuat lah awak ni Robot Oren!! ‘

IMG_0125.

.

.

‘ Jom kita kasi berat lagi beban di bahu dia !! ‘

IMG_0133.

.

.

Sib baik ada Wak Jan hari tu

Boleh lah kali ni saya enter prem

IMG_0131.

.

.

Dak Jujie dah biasa nho enter prem!

IMG_0132.

.

.

Kita enterpremkan Dak Wak Jan jugak!!

IMG_0143.

.

.

Ada orang..

Memang potogenik kan..

Buat lah gaya mana punn..

Hmmph…

[Wa jeles..]

Wahahhahaaa

IMG_0146.

.

.

‘ ‘ Berani kau kata aku berat eh !!’

IMG_0152.

.

.

Putus lak urat kentut dia!!!

IMG_0161.

.

.

‘ Ada six pax lah !! ‘ Kata Dak Jujie

‘ Eh !! Decepticon lah !! ‘ kata Wak Jan

IMG_0170.

.

.

‘ Makan penumbuk kang Decepticon ni!! ‘

IMG_0173.

.

.

Dak Jujie kata …

‘ Ada berani!? .. tak takut penumbuk saya ni ..?! ‘

Sebenarnya ada siput babi kat buah dada Decepticon tu..

Tu .. yang belah kanan tu..

Selesai sahaja aksi berani tunjuk penumbuk kat Decepticon ni..

Saya kat dia..

Ada siput tuuuuu… kat dada tuuuu…

Maka… Decepticon ke mana.. penumbuk pun ntah ke mana…

Berterabur adinda tu lari!!

IMG_0175.

.

.

Tarik Uncle… Tarrikkkkkk !!!!IMG_0184.

.

.

Jom buat X kecik

IMG_0185.

.

.

Lepas tu X besar!

[ Kalau ada Dak Ira mesti dia buat gaya  lompat gedik kat sini ni !! ]

IMG_0190.

.

.

Suka sangat gambar ni

Dak Jujie tengah menerangkan kat Wak Jan macamana nak setting kan kamera dia yang cukup mencabar keimanan kesobaran tu..

IMG_0205.

.

.

Ok gak kalau buat untuk potret Tamron 90 mm baru saya ni!

IMG_0230.

.

.

.

IMG_0240.

.

.

.

IMG_0248.

.

.

Jom buat mata kat antie yang tak abis-abis posing ni…

IMG_0251.

.

.

IMG_0258.

.

Cantik tempat ni..

Petang-petang lagi cantik menurut kata Wak Jan

Temkiuu Jan !!

Kerana bawak kami ke Taman Rahsia ini!!!

.

.

.

.

.

.