KIDZANIA … RAYA 2013 .. PART 1

.

.

.

.

Dah janji dengan BudakLast..

Kalau dia dah tak pakai pampers

[ orang Malaysia .. asalkan lampin pakai buang .. semua dipanggil Pampers… hehhehee… ]

Boleh pergi Kidzania…

Makaaaa ….

Dengan bersungguh-sungguhnya dia menahan big dan small water untuk dapat pergi Kidzania….

.

.

Tiket Kanak-kanak .. RM 60

Tiket dewasa..RM 30

Lepas beli tiket .. ambik boarding pass.. masuk..

Lepas tu.. cashkan ‘ cheque ‘ kat CIMB

IMG_8920.

.

.

Bangga tau!!

Dapat duit pegang sendiri!!

IMG_8921.

.

.

Mula-mula ke ‘ construction site ‘

Pakai safety helmet..

Kat sini tak ramai beratur..

Kejap je dah dapat kerja

IMG_8929.

.

.

IMG_8927.

.

.

IMG_8938.

.

.

Ada gak sebesor-besor budak kat sini

Rasanya budak darjah lima/nam gitu…

Tu haa…

Kalau kat site ni.. tak sesuai budak besar gitu.. sebab cuma atur-atur blok-blok tu je…

IMG_8946.

.

.

.

Dapat 7 Kidzzos !!

Bangga tau!!

IMG_8956.

.

.

.

Lepas tu…

Masuk sini..

Main kaler-kaler..

Sini dia kena bayar 15 Kidzzos..

IMG_8958.

.

.

.

Elok je mengaler sorang-sorang tanpa tercangak-cangak cari kita orang

IMG_8961.

.

.

.

Keluar dari situ..

Dia hulur ni..

Apesal lak ada nama Fadzil nih !!

Rupa-rupanya .. masa Kakak kat dalam tu tanya nama dia..

Dia jawablah nama dia…

Kakak tu dengar ‘ Fadzil’

Sampai sekarang dia suka lak nama Fadzil tu..

Sampai suruh orang panggil dia Fadzil!

IMG_8972

.

.

.

Kami pergi masa Raya ke Lima

Ramai gak orang!!

IMG_8970.

.

.

Every hour on the hour ada mereka menari-nari di Jam Besar ni

Budak-budak yang menari-nari tu ada kelas tariannya kat jam kat atas tu..

IMG_8968.

.

.

.

BudakRock dah banyak kali pergi sini

Sampai ada buat ATM kad dan simpan duit Kidzzos dia dalam bank tu..

Untuk yang baya-baya dia..

Ada banyak jugak benda boleh buat..

Ni kat ‘ Secret Agent ‘

Belajar nak jadik secret agent

Hari tu dia masuk jadik CSI

IMG_8963.

.

.

.

Ni dia kat Sony

Belajar jadik photografer

Lepas tu jadik Pembaca Berita

Lepas tu jadik DJ Radio

Bior dia terdedah kat benda-benda tu semua

JPEG Image (305260).

.

.

.

Yang ni baru..

Ada ambulans ning nong ning nong dari KPJ

Ambik pesakit … yang baju putih tu .. kat depan Theatre ..

JPEG Image (392534).

.

.

.

Yang ni pekerja TNB

Baiki lampu rosak

JPEG Image (393574).

.

Ok ..

Banyak lagi..

Esok sambung..

.

.

.

.