AMAZING THAILAND : SIAM NIRAMIT

.

.

.

.

23 Februari 2013

Malam nya ..

Kami ke sini

Siam Niramit ..

IMG_2002.

.

” A Must See Show ”

Saya setuju sangat-sangat

IMG_1943.

.

Kalau beli kat sini..

Mahal gila!!

RM 150 sorang!!

Kami dapat RM93 sorang

Mula-mula rasa macam..

Ermmmmm…..

Berbaloi tak spend dekat 100 hinggit ni…

Ermmmmm…

IMG_1946

.

.

Ada show kat luar dewan sebelum mulanya show

IMG_1948.

.

Biasalah …

Mesti ada yang kena tarik join!

Saya serik dahhhh ….

Tak mo terjebak lagi dahhh…..

IMG_1951.

.

.

IMG_1955.

.

.

IMG_1960.

.

Ada jugak Perkampungan Thai sekitar Siam Niramit ni …

Ada set kampung-kampung

IMG_1966.

.

Sawah padi pon ada !

IMG_1973.

.

Saya nengok je..

Try idak le….

IMG_1962.

.

Ni dapur rumah tradisional mereka…

IMG_1985.

.

Ini replika rumah ‘ Hill tribe ‘ mereka

Alaaaa…

Yang ada puak yang leher panjang sebab bergelung tu….

Yang saya berazam nak pergi sedikit masa lagi nanti…

Puak Karen..

Berleher panjang ..

Sebab nak selamatkan diri dari dibaham rimau..

IMG_1989.

.

* Goncang tabung Itik sambil bukak website KapalTerbangMerahcari kapalterbang ke Chiang Mai …*

IMG_1991.

.

Malang nya…

Maaalangggnyaaaaaaa….

Segala bentuk kamera tak boleh dibawa masuk ke dalam…

Kalau kamera tu kat fon boleh aje maaa…

Tapi tak boleh ambik gambar maaa……

.

.

Ini saya ambik dari brosur mereka..

Serius best Beb !!

Pernah pergi show yang ada gajah naik atas pentas ??!

Gajah bawak Raja sambil lalu lalang atas pentas..

Ada satu scene tu..

Gajah tu siap lalu kat belakang kita orang dengan Raja dan segala pengikutnya !!

.

.

Kostum.. Pencahayaan .. tarian..

Semua kelllassss !!

Best !!

20130308-104037.

.

Scene yang ni…

Ada bidadari-bidadara terbang-terbang ke hulu ke hilir kat atas pentas !

Turun naik.. buat somersault berpusing lagi !!

Kool !!

20130308-095400.

.

Yang ni ..

Loy Krathong ..

Depan pentas tu elok je datar ..

Tak perasan pun bila tiba-tiba jadik sungai

Siap boleh terjun mandi sungai!

Dah ada sungai tu..

Maka ..

Lilin Loy Krathong tu pun boleh terapung-apung bergerak ke kiri kanan pentas..

Kool !!!

20130308-120618

.

.

Memang best !!

Sesiapa yang ke Bangkok..

Saya syorkan..

Pergi lah ke Siam Niramit ni !

Pasti ternganga!!

.

.

Lepas habis show..

Bolehlah bergambar dengan mereka…

IMG_1994.

.

Kap kun krap….

IMG_1998.

.

.

IMG_1999.

.

Sekian…

.

.

.

.