PHOTOGRAPHY : TAMAN BOTANI NEGARA : SHAH ALAM

.

.

.

.

Hujung minggu nan lalu

Kerana telah membaca nya di Blog Mamaju ..

Kami sekapal ke sini ..

Taman Botani Negara

Di Seksyen 8 Shah Alam.

.

.

Tiket RM 3 untuk dewasa

Kanak-kanak RM1 sahaja

Anak Yatim dan OKU percuma ..

IMG_0737.

.

.

” Saya nak nengok ‘ snon ‘ ! ”

IMG_0742.

.

.

Masuk ..

Tunggu di pondok di belah kiri

Tunggu bas kecik datang untuk bawak ke RISEM

Boleh jugak kalau nak sewa basikal

IMG_0741.

.

.

Apakah RISEM ?

Rumah Iklim Sederhana Empat Musim

Sekarang Musim Sejuk

RISEM ini akan ditutup selepas hujung minggu ini

Untuk persediaan untuk Musim Bunga pula

Dibuka balik 12 Mac nanti

IMG_0747.

.

.

Boleh alas perut dulu sebelum kesejukkan !!!!!

IMG_0748.

.

.

-2 hingga -7 degree Celcius !!

Gilakkk sejuk !!

Jangan pulak gatal-gatal nak bawak basikal masuk dalam RISEM ย kekonon berbasikal masa winter!

IMG_0749.

.

.

Maksima setiap seksyen adalah 3 minit

Ala..

Tak ada yang tahan pun kalau lebih 5 minit kat dalam tu!!

Sejukkkkkkkkkk !!!!

IMG_0750.

.

.

Cobaan untuk keluarkan asap sejuk dari mulut!!

IMG_0768.

.

.

IMG_0784.

.

.

IMG_0785.

.

.

IMG_0788.

.

.

IMG_0794.

.

.

Itu beruang kutub ya…

IMG_0795.

.

.

Kami masuk ..

Tiup-tiup mulut keluarkan hasap sejuk..

Ambik-ambik gambar..

Keluar pintu belakang ..

.

.

Pergi pintu depan ..

Masuk balik sekali lagi

Time tu tak ada orang lain dah..

Tu yang dapat ambik gambar clear je!!

IMG_0797.

.

.

Dua kali je keluar masuk..

Tak tahan sejuk dahhh ..

Kamera pun dah start berwap masa keluar…

.

.

Ini tasik depan RISEM

Boleh piknik-piknik kat situ

IMG_0805.

.

Takut kena ‘ sakit kencing tikus ‘

IMG_0808.

.

.

BudakLast tanya ..

” Ada buaya tak.. ? ”

Air yang tenang jangan sangka tak ada buaya nak…

IMG_0807.

.

.

Boleh juga sewakan kereta kecik ni sambil-sambil tunggu bas kecik tu datang balik untuk ke Pintu Utama …

IMG_0816.

.

.

.

.

bersambung …