TOBA : HORAS DARI HUTA GINJANG , SAMOSIR

.

.

.

.

Dari Ambarita , kami ke sini ..

Huta Ginjang

Di atas bukit

Cantik..

Saya baca blog-blog kembara ke Toba

Tak ada yang pernah sampai sini

Terima kasih kepada Ridu yang membawa kami ke tempat yang sangat indah ini !

IMG_0702.

.

.

Sejuk …

IMG_0704.

.

.

Breathtaking…

IMG_0738.

.

.

Saya zoom..

Nampak hotel kami nun seberang sana

Di Semenanjung Tuk Tuk

IMG_0710.

.

.

Ni bila zoom in

Nampak bandar Parapat

IMG_0785.

.

.

Memang cantik pemandangan dari atas sini!!

Ridu ajak kami buat packed lunch dan makan kat atas ni

Tapi bila sampai kedai makan tu..

Dah lapar.. terus je makan

Lupa terus nak buat packed lunch tu

IMG_0708.

.

.

.

IMG_0711.

.

.

Sangkar-sangkar ternakan ikan

IMG_0713.

.

.

Saya terpikat betul dengan pemandangan di Huta Ginjang ni

So serene..

IMG_0779.

.

.

IMG_0782.

.

.

IMG_0714.

.

.

IMG_0722.

.

.

Satelit TV

RM 350 sekali pasang

Dan tiada bayaran bulan-bulan lepas tu..

IMG_0725.

.

.

IMG_0726.

.

.

IMG_0727.

.

.

IMG_0728.

.

.

IMG_0731.

.

.

IMG_0729.

.

.

Jauh jugaklah nak ke sini

Jalan berbukit

Lopak-lopak

Bergegar sana sini

IMG_0735.

.

.

Tau tak di Indonesia , arnab ni dipanggil apa?

IMG_0736.

.

.

Quaint , simple house.

IMG_0739.

.

.

A Batak boy

IMG_0744.

.

.

A B1 resting in the sun

IMG_0745.

.

.

They prefers the sun

IMG_0746.

.

.

We prefers the shades

IMG_0778.

.

.

A B2 roaming around

IMG_0795.

.

.

Padi bukit sepanjang jalan naik ke Huta Ginjang tu..

IMG_0801.

.

.

IMG_0803.

.

.

Rumah Adat masyarakat Batak

IMG_0807.

.

.

IMG_0809.

.

.

IMG_0811.

.

.

Yang ini..

Dah sampai di kampung Tuk Tuk semula..

Kami explore berjalan kaki

IMG_0812.

.

.

IMG_0813.

.

.

IMG_0817.

.

.

IMG_0818.

.

.

IMG_0820.

.

.

IMG_0821.

.

.

Boleh sewa untuk tangguk ikan

IMG_0823.

.

.

Kami jumpa Teves !

IMG_0837.

.

.

Ok

Sekian ..

In a nutshell

I * HEART * Toba !!

.

.

.

.

.

.