SIEM REAP : TA PROHM

.

.

.

.

‘ Power of the Jungle ‘

Kuil Buddha yang didedikasikan kepada ‘ mothernya ‘ oleh King Jayavarman VII

Saya tak pernah nonton pun pilem Tomb Raider tu..

Tak rasa  nak…

Saya tak tau yang mana satu ‘pokok Lara Croft’ tu

Dan tak nak tau ..

Dan kami tak ambik guide

Sebab kami tak dan tak nak jadik tourist

Kami guna buku Lonely Planet kami je..

.

.

.

Pokok-pokok ni kalau hidup ..ok..

Tapi kalau mati.. mereput .. tu yang bertaburan batu-batu tu terbarai nanti!

.

.

.

Yang besar-besar ni adalah ‘ silk cotton tree ‘ atau ‘ strangler fig ‘

.

.

.

Saya suka Ta Phrom ini

Sejuk

Redup …

.

.

Amazingly beautiful!

.

.

Yang ini kah pokok Lara Croft tu ?

Tak mo tau pun..

.

.

Ya..

Mari bergambar dengan berdiri tegak sambil berkata-kata ‘ dengan masih tersenyum kontrol sebab ramai yang menunggu nak ambik gambar kat sini jugak ‘ cepat lahh cepat lahhhh ke EncikAbdul

.

.

Ini adalah gambat fevret saya!

Suka sangat!

Lumut lichen tu hijau sangat dan cantik sangat!

.

.

.

Proses anastylosis masih sedang dijalankan

.

.

.

‘ The crocodile tree ‘

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

As usual ..

People snap shots

.

.

.

Kecoh sungguh apek ahsoh ni!

Diri tepi sana salah.. tepi sini salah.. mulut pot pet mengarahkan kawan depa macamana nak ambik gambar

Banyak lak shots kat situ

Last-last berdiri tegak macam sojar!

( eh.. muka depa sebijik sama lah..)

.

.

.

Yang ni cool.

Depa ambik photographer kat situ untuk ambik gambar mereka

.

.

.

Minah ni comel!

.

.

.

*heart* this place

.

.

.

.

.

.