CHINA : XIAN : TERRACOTTA WARRIORS : PIT 1 : SAVED THE BEST FOR LAST !!

.

.

.

.

Saving the best for last …

Pit 1

Paling besar!

.

.

.

Ala-ala empat padang bola sepak .

.

.

.

Saya masuk.

Saya kata …

WAHHHHHHHHHHH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.

.

.

Barisan tentera bahagian depan sekali

.

.

.

210 + 2012 tahun usianya …

.

.

.

Ni yang kat belah-belah belakang

Masih bertimbun-timbun

.

.

.

.

.

Perhatikan posisi tangannya ..

.

.

.

Ini sebabnya …

.

.

.

Banyak alatan perang dah kena curi semasa selepas kematian Maharaja Qin

Dan mereka membakar tempat ini

Tu yang ada banyak yang hitam tu …

.

.

Kuda-kuda pun tak sama ukirannya…

.

.

.

Ni askar yang paling gemuk saya nampak

.

.

.

Beribu !!

.

.

.

Yang ini kat belah belakang …

Tengah di’restore ‘

The biggest 3D jigsaw puzzle

.

.

.

Masa kami di sini .. tak ada sesiapa pulak yang tengah dok membaiki mereka

Cuti hujung minggu kott …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Tak tau maknanya …

.

.

.

.

.

Ni askar yang paling kurus yang saya nampak !

.

.

.

.

.

.

Ada yang kata ini ‘ the 8th wonder of the world ‘

.

.

.

.

Priceless experience

Kalau ada masa .. ada dana ..

Pergilah ..

.

.

.

.