BALI MOST WANTED : 2

.

.

.

.

Kami ke Kintamani

Daerah di tengah-tengah Pulau Bali

Di tanah tinggi

Sejuk

.

.

Itu Tasik Batur

.

.

Itu Gunung Batur

Yang kehitam-hitaman itu adalah lahar gunung berapi Batur itu.

Boleh nampak kesan alirannya turun gunung

.

.

Ini yang kurang di HDR kan…

Kurang nampak kartunnya…

.

.

.

Best aahhhh duduk tengah panas tapi sejuk

Minum FresTea yang wangi mulut itu…

.

.

Kami makan di Resto Suling ( suling ya… bukan guling … guling agak sensitip dan geli dengar di Pulau Bali ini …)

Pak Nasir Satria kata Halal

Kami makan je la…

.

.

Depan belakang Resto nampak gunung ganang

.

.

Lemas wehhh…..

Nak ambik gambar pon tak tenteram !

Kenapa .. ?

.

.

Ni ha…

Tengah berbincang nak serang pelancong yang mana..

.

.

Dia nampak dah haku!!!!!!!!

.

.

Persistent!

Janganlah tanya atau sentuh atau terpegang barang mereka.

Pepandailah korang nak ‘ tolak ‘ mereka

Jangan pandang je

Kalau terpandang.. geleng je pala

Dan blah.

.

.

.

Next stop …

Ladang kopi

Kopi luwak kami dah rasa masa kat Jogja

( honestly … sama je rasa dengan kopi lain .. saya bukan kopi expert … )

.

.

Boleh try kopi-kopi ini

Free

Kopi Luwak je kena bayor kalau nak try

.

.

Saya suka kopi yang first tu ..

Jap..

Lupa lak kopi apa..

Yup..

Vanilla coffee

sedap.

.

.

Kemari Buk

Boleh try !!

.

.

Ibuk pon try..

Try senyum..

.

.

Pak Nasir Satria gulung rokok tembakau

Encik Abdul try

Saya tak

.

.

Hai KOG !!!

.

.

.

.