PERAK : TAMAN REKREASI AIR PANAS : SUNGAI KLAH

.

.

.

.

Tiba-tiba EncikAbdul kata JOM !!

Semua laju siap segala bagai …

.

.

.

Lebih kurang sejam setengah dari Kuala Lumpur

Exit Slim River boleh .. Exit Sungkai boleh

Ikut je papan tanda ke Felda Residence Hot Spring Sungkai

Jangan ikut yang ke Felda Residence Trolak ya .. tu lain !

.

.

Dekat je

Dalam 150 m dari Pondok Tiket nak masuk dalam

Kalau rasa nak naik Tram boleh jugak …

.

.

.

Ada villa

Ada jakuzi … Private .. boleh sewa untuk satu jam.. RM 75 kalau tak silap..

Boleh berjakuzi bersama-sama keluarga .. tanpa malu-malu

.

.

.

Kolam air dari gunung

.

.

Airnya sejukkkkkkk !!

.

.

.

Terapi dengan air panas ..

Jalan-jalan atas batu .. dengan aliran air panas..

Saya tak cuba tapi

.

.

.

Yang ni.. airnya sangat panas !

Saya celup jari .. Nyesal !!

.

.

.

Kolam Air Panas

Ni kolam yang pertama yang kita jumpa masa mula-mula masuk

.

.

.

Panas !

Tapi bila dah lama-lama berendam.. tak lah rasa panas sangat … itu kerana sains..

.

.

.

Lepas rendam .. bilas dengan air sejuk dari gunung

Ada punca air sejuk dari gunung yang saangat sejuk dan menyegarkan buat bilas lepas berendam dengan air panas

.

.

Ni yang best

Boleh masak telur

Boleh beli dan rendam sampai masak

Apa jenis telur sekali pun akan masak…

.

.

Berasap beb !! Airnya!!

Boiling !

.

.

.

Kami buat sanwich telor..

Tak boleh bawak makanan luar sebenarnya ke dalam TRAP ni

Seludup-seludup masuk

.

.

.

Ni nama pokok yang best yang saya jumpa…

.

.

A nice ‘ kit-kat ‘ break weekend !

.

.

.

.

About these ads